De Bornwaterschool

De Bornwaterschool is een kleine basisschool, gelegen in het groene hart van Bloemendaal. De school, die in 2010 haar 75-jarig jubileum heeft gevierd, staat bekend om haar gezellige, informele karakter met veel aandacht voor de individuele leerling. De Bornwaterschool is een openbare school. Dat betekent dat bij ons op school alle kinderen welkom zijn, ongeacht afkomst, overtuiging, of gezindte.

Gebouw

Het stoere, ruime schoolgebouw staat in een boomrijke omgeving met uitsluitend laagbouw. De school heeft een afgeschermde tuin en veel speelruimte voor de kinderen. Ook heeft de school de beschikking over een eigen gymlokaal. In het gebouw bevinden zich een peuterspeelzaal voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar (PSZ Bornwater Op Stoom) en een naschoolse opvang (BSO Op Stoom) voor 4 – 12 jarigen. Kinderopvang Op Stoom verzorgt op onze school ook de tussenschoolse opvang.

bornwater

Schoolgrootte

De Bornwaterschool heeft momenteel ruim 180 leerlingen (september 2012) en is hiermee een “kleine” school. Maar groot genoeg om als organisatie professioneel te zijn, terwijl tegelijk de kleinschaligheid een prettige sfeer binnen een sterke sociale structuur waarborgt. Door een positieve uitstraling van de school en verjonging van de buurt, is de verwachting dat het leerlingenaantal nog iets zal toenemen.

Groepering

De school telt dit schooljaar acht groepen van gemiddeld 20 – 25 kinderen. De twee kleutergroepen zijn heterogeen samengesteld. Dat wil zeggen dat groep 1 en groep 2 samen een klas vormen. Vanaf groep 3 zijn de groepen homogeen samengesteld.