, ,

nieuws t/m week 50

Sinterklaas is weer voorbij. We hebben een hele gezellige dag gehad met de pieten, Sint en de surprises. Er waren dit jaar wel hele mooie surprises en gedichten gemaakt. Na het ontvangst van Sint op het plein en in de gymzaal hebben we in de klas de surprises uitgepakt20161205_085146-kopie en de cadeautjes gezocht. ’s Middags hebben we wel 3 keer het schuilnamen-spel gespeeld en nog even een frisse neus gehaald. Verder zijn we bijna elke dag druk aan het oefenen met onze kerstmusical. Deze gaat vrijdag 23-12 opgevoerd worden voor de andere groepen. Samen met groep 3 improviseren we de 6 scenes aan elkaar. Het verhaal is gebaseerd op het meisje met de zwavelstokjes. Afgelopen maandag is juf Marit met de groep naar de Dorpskerk in Bloemendaal geweest. De moeder van Victor en de vader van Celine gingen als begeleiding mee.

image2

We kregen een rondleiding van de koster. Hij vertelde over de geschiedenis van de kerk, bekeken we het fraaie glas in lood en leerden we over de verschillende stenen met teksten die in en rond de kerk te vinden zijn. Een leerzame les, dit keer zonder geschiedenisboek.                                                image1image3