Maandag 30 januari 2017

zorg dat je een rekenapparaat hebt

Nieuwsbericht Philipien

Frans leren

Engels t/m departure

Dido boekbespreking

Sarah presentatie Marokko

Dinsdag 31 januari 2017

Huiswerk taal

Woensdag 8 februari 2017

Thijs boekbespreking

geschiedenismapje mee: Bente, Floris,Walter, Thijs, Daan,

Liedewij,

Vera,Veronique, Joost,Maria, Erik, Robin

Donderdag 9 februari 2017

Walter boekbespreking

generale repetitie Poezie-project

sponsorschaatsen

Vrijdag 10 februari 2017

Rani boekbespreking

klassenfeest van 19.30 uur-21.30 uur

maandag    30-1 toets Engels                                                                                                                                           dinsdag      31-1 huiswerk rekenen blad 15, Celine jarig

woensdag   1-2  bezoek van mevr. E. Aarsen met haar hulphond aan school

gastles bureau Halt, Teun jarig

donderdag  2-2 huiswerk taal blad 15

laatste nieuws, vrijdag 20 januari

A.s. donderdagochtend is meester Daan voor de laatste keer in groep 8. Het was een fijne tijd met hem.We hebben ook veel van hem geleerd, bijvoorbeeld: hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief voor een vacature? Is het dan belangrijk om erin te zetten, dat je een veterdiploma hebt gehaald?…..Wij wensen Daan een fijne tijd toe op een nieuwe school en veel succes met zijn studie!

Donderdagochtend kwamen drie oud-leerlingen veel vertellen over het Stedelijk Gymnasium. Leuk gedaan Tom, Elisa en Caspar!

De komende twee weken richten wij ons op de toetsen van het leerlingvolgsysteem. We bieden het in een rustig en relaxed tempo aan. De kinderen worden getoetst op rekenen, begrijpend lezen, spelling werkwoordspelling en taalverzorging.

Even een datum noteren in de agenda:vrijdag 10 februari is er voor de kinderen een klassenfeest van 19.30 uur-21.30 uur.

Fijn weekend,

Nanda en Bep.

, ,

nieuws t/m week 3

Het nieuwe jaar is weer begonnen met wat kleine veranderingen: juf Pauline werkt op maandag in de groep en juf Annika is als stagiaire bij ons gestart. Zij werkt op dinsdag en woensdag in de groep als 4e jaars student. We wensen haar veel plezier en succes toe bij ons. Wat ook nieuw is is het werken met een weektaak. Dit is een overzicht van wat er in een week door het kind gedaan kan worden als extra werk naast de reguliere vakken. Drie vakken zijn verplicht en verder is er een vrije keuze. De kinderen houden bij wat ze gedaan hebben en wanneer. Ze schatten van te voren in aan hoeveel onderdelen ze denken te kunnen werken. Op deze manier leren kinderen plannen en komen ze toe aan activiteiten die hun interesses hebben. Zo wordt er aan projecten gewerkt, presentaties voorbereid, samengewerkt met kinderen uit groep 3 en 4 en verhalen geschreven. Ook het lezen in een Engels boek, zag ik vandaag! Nieuw is ook het vak Frans. Hier zijn we ook mee gestart. We hebben gekeken naar de woorden die we van het Frans hebben geleend. Dat blijken er heel wat te zijn. Tijdens de les maken de kinderen aantekeningen, oefenen ze de uitspraak, zijn we met leesvaardigheid bezig en woordenschat vergroting. Af en toe komt er ook een lied voorbij, zoals vandaag “Comment ca va?”. Volgende week dinsdag, 24-1 gaan we starten met het afnemen van de Cito onderdelen.

Maandag 23-1   Engels dictee 1e deel

Dinsdag  24-1   Rekenblad 14, start Cito-periode

Donderdag 26-1 Taalblad 14, presentatie van Maurits, Valentijn en Tigo over Hawaï.

Huiswerk week 19.

Maandag 23 januari 2017

Rapport mee:Bente, Floris, Walter, Imke en Babs

Daan nieuwsbericht.

Franse woorden leren.

Vera boekbespreking.

Walter en Thijs topo inhalen.

Dinsdag 24 januari 2017

Kraiwin boekbespreking.

Huiswerk taal.

Proefwerk natuur.

Woensdag 25 januari 2017.

Allard boekbespreking

Donderdag 26 januari 2017.

afscheid meester Daan

boekbespreking Joost

Vrijdag 27 januari 2017.

boekbespreking Daan

Huiswerk week 3

dinsdag 17-01 rekenblad 13

woensdag 18-01 taalblad 13, les van bureau HALT

donderdag 19-01 dictee blok 4, presentatie van Sascha en Celine

Huiswerk week 18

Maandag 16 januari 2017.

Walter nieuwsbericht.

Franse woordjes voor de kinderen die nog geen toets hebben gemaakt.

Topo Afrika en aardrijkskundetoets.

Emma Brazilië.

Dinsdag 17 januari 2017.

Huiswerk taal.

Proefwerk Engels.

Philipien,Imke,Veere,Walter, Liedewij en Maria naar de creamix.

Woensdag 18 januari.

Bureau Halt