kerstfeest in groep 8

Fijne Feestdagen

bijna Kerstmis

Beste ouders en kinderen,

De lichtjes branden in de klas, de kerstboom staat, een mooie verlichte straat met huizen, kerststerren en kerstkransen. Groep 8 is klaar voor het Kerstfeest.

Ondertussen wordt er druk gewerkt aan de bijvoeglijke naamwoorden, want 0,0, 0, dat blijft lastig. Vooral als ze vervoegd zijn van een werkwoord. En…… moet er nou een “d”of een “t”achter het voltooid deelwoord.

Het hoofdstuk van begrijpend lezen hebben we afgesloten met een toets. Maandag volgt er nog een rekentoets van blok 5 en ook deze week sluiten we taal af met een toets.

We ruimen extra tijd in voor creativiteit, want dat verhoogt de kerstsfeer.

En dan is het bijna 2017!

Het laatste half jaar voor uw zoon of dochter op de basisschool. We verwelkomen dit laatste half jaar: Anakin. Anakin komt in Bloemendaal wonen en zijn keus is gevallen op de Bornwaterschool. Van harte welkom, Anakin.

Wij ontmoeten elkaar vast en zeker tijdens het Kerstdiner en mocht dat niet het geval zijn dan wensen wij u samen met uw gezin een hele fijne vakantie, mooie feestdagen en veel gezondheid en geluk in 2017.

Nanda, Daan en Bep.

maandag 19-12   laatste dag juf Marit, toneelspullen mee

dinsdag 20-12     taalblad voltooid deelwoorden

woensdag 21- 12 topotoets blok 3kerstman-met-rendier-20475

donderdag 22-12 afscheid van juf Fien,   ’s Middags vrij, ’s Avonds kerstdiner: 17:00  hapjes in de klas brengen

17:15 kerstzang door de               kinderen

17:30 kerstdiner in de klas

18.30 kinderenen spullen  ophalen

vrijdag: 23-4  Toneeluitvoering:   De nieuwe kerstster

nog meer sfeerplaatjes van het Sinterklaasfeest

Huiswerk groep 8 week 16

Maandag 19 december 2016

Nieuwsbericht  Robin

Hele blad leren van Engelse woordjes en toets.

Presentatie van Carmen.

Dinsdag 20 december 2016

bureau Halt

huiswerkblad taal

woensdag 21 december 2016

bord beker en bestek mee

donderdag 22 december 2016

huiswerk rekenen en begrijpend lezen

12.00 uur naar huis

Kerstdiner:

17.00 lekkere hapjes brengen,

17.15: samen kerstliedjes zingen

17.30: start kerstdiner

vrijdag 23 december 2016

optreden van groep 3 en 7

je mag een spelletje meenemen

15.00 uur vakantie.

, ,

nieuws t/m week 50

Sinterklaas is weer voorbij. We hebben een hele gezellige dag gehad met de pieten, Sint en de surprises. Er waren dit jaar wel hele mooie surprises en gedichten gemaakt. Na het ontvangst van Sint op het plein en in de gymzaal hebben we in de klas de surprises uitgepakt20161205_085146-kopie en de cadeautjes gezocht. ’s Middags hebben we wel 3 keer het schuilnamen-spel gespeeld en nog even een frisse neus gehaald. Verder zijn we bijna elke dag druk aan het oefenen met onze kerstmusical. Deze gaat vrijdag 23-12 opgevoerd worden voor de andere groepen. Samen met groep 3 improviseren we de 6 scenes aan elkaar. Het verhaal is gebaseerd op het meisje met de zwavelstokjes. Afgelopen maandag is juf Marit met de groep naar de Dorpskerk in Bloemendaal geweest. De moeder van Victor en de vader van Celine gingen als begeleiding mee.

image2

We kregen een rondleiding van de koster. Hij vertelde over de geschiedenis van de kerk, bekeken we het fraaie glas in lood en leerden we over de verschillende stenen met teksten die in en rond de kerk te vinden zijn. Een leerzame les, dit keer zonder geschiedenisboek.                                                image1image3

maandag 12-12  bezoek aan de kerk

dinsdag 13-12  rekenblad 12

donderdag 15-12  taalblad 12

sinterklaas

Wat een gezellige sfeer en wat een mooie surprises!

magnetisme

Meester Daan heeft een les gegeven over magnetisme. De kinderen gingen in groepjes met magneten aan de slag. Volgende week wordt deze lessenserie vervolgd.