Huiswerk week 9

Maandag 31 oktober 2016

Kraiwin nieuwsbericht

Daan E. en Allard voorlezen.

Engelse woordjes leren t/m parcel.

Engels huiswerkblad maken.

Presentatie Babs.

 

Dinsdag 1 november 2016.

Op de fiets naar school voor een bezoek aan het Mendel College.

8.25 uur op school aanwezig zijn

Sarah voorlezen.

Voorlichting:  les knalrood van de Nederlandse Spoorwegen.

 

Woensdag 2 november 2016

Dido voorlezen

Veronique presentatie.

Donderdag 3 november 2016

Daan  en Kraiwin lezen voor

Philipine is jarig!

Vrijdag 4 november 2016

luizencontrole

duurloop

Maria en Walter lezen voor

 

liselotte en i.b.

Na de vakantie neemt iemand anders de ib taken over. Liselotte gaat samen met Christa in groep 4 lesgeven.

Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik heb met veel plezier zorg gedragen voor de ib taken .

Nu ga ik heerlijk genieten van ‘mijn’ groep 4. Samen met Christa ga ik er een heel fijn jaar van maken!

Nogmaals: Dank voor alle warmte en vertrouwen.

a day a week school

A day a week school is een initiatief van Passend Onderwijs Zuid Kennemerland. Ook de Bornwaterschool (en daarmee het bestuur Stopoz) had zich opgegeven om mee te doen. Het idee van de ‘a day a week school’ is dat zeer begaafde kinderen van  de groepen 5 t/m 8 een dag in de week bij elkaar op school zijn en daar les krijgen van een leerkracht die zich richt op de behoeften van begaafde leerlingen. Daarbij is het voor deze kinderen fijn om bij elkaar te zijn. Het gaat om ongeveer 4 tot 5 kinderen per school en de kosten bedragen voor de school (ook Passend Onderwijs betaalt) ongeveer 1200 euro per kind.

Na de oriëntatie heeft de Bornwaterschool (directie + Marga + Zaina en i.b.) besloten eerst een breder aanbod op de Bornwaterschool zelf aan te bieden aan de begaafde leerlingen. Het lijkt nu nog niet het juiste moment te zijn om 4 of 5 leerlingen te selecteren. Als we weer aan  sluiten hoort u het van ons!

Nieuws uit de klas 17-10-2016

De herfstvakantie is begonnen en dat merk je meteen aan het weer. Wat een water is er alweer uit de lucht gevallen vannacht. Wel de ideale manier om lekker tot rust te komen.

De afgelopen weken stonden in het teken van de Kinderboekenweek. Er is gelezen, gedanst, geschreven, gelachen en geluisterd. Opa’s, oma’s, vaders, moeders, juffen, kinderen, we hebben met elkaar gezorgd voor een heerlijke periode met veel leesplezier op school.

De vakantie hebben we ingeluid met een heerlijk dagje op manege Kennermergaarde. Wat was het leuk om te zien hoe kinderen (en ook een aantal ouders) hun angst overwonnen en steeds dichter bij de paarden kwamen. Zelf draven door de bak leek een peulenschil. Mij niet gezien dat ik op een paard ga zitten, maar daarom extra trots op die kanjers van 5.

Na de vakantie niet vergeten dat we op dinsdag gaan tennissen. Laat uw kind al in sportkleding komen, dat scheelt in de tijd. We zijn de hele middag aan het tennissen, dus houdt u er rekening mee dat we iets na 3e op school terug kunnen zijn.

Ik wens iedereen vanachter mijn computer een hele fijne herfstvakantie.

Groet juf Pauline

Schoolvoetbaltoernooi

Wat hebben ze zich weer van hun beste kant laten zien! De toppers van de Bornwaterschool in strijd met andere basisscholen om de titel Voetbalschool van het jaar. Helaas niet de eerste prijs, maar wat een geweldig mooie dag!

nieuws t/m 14 oktober

duurzaamheidDe laatste 2 weken stonden in het teken van de kinderboekenweek “Voor altijd jong”. We zijn een stamboom gaan invullen en hebben een verslag geschreven over wat we ontdekt hebben. Ook willen we de aarde jong houden en zijn we gaan leren over duurzaamheid. We hebben op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen gekregen over de plastic soep en hebben filmpjes hierover bekeken. We hebben ook het douchelied geleerd van de Waterspaarders. Juf Pauline heeft een dans met ons ingestudeerd op MC Hammer. Dit hebben we woensdag aan de ouders laten zien. Wat was het weer een leuk gezicht, al die dansende kinderen. Ook hebben we een verhaal geschreven over of Altijd Jong, of over Duurzaamheid. Sophie P. heeft hier de zilveren griffel mee gewonnen en Sascha de gouden griffel. Goed gedaan meisjes! Met juf Fien hebben de kinderen gewerkt aan een sportdag voor ouderen. Dit hebben ze op een poster getoond en besproken aan de groep. (arme oudjes;-). Op de Kijkavond was het fijn zoveel ouders en opa’s en oma’s te zien! Het was weer gezellig druk in school. Vrijdag hebben we groep 7 nauwelijks compleet gehad. Al vroeg vertrokken Joep, Tigo en Stijn naar het sportveld in Vogelenzang. Hier werd het schoolvoetbaltoernooi gehouden met groep 8. Helaas zijn we derde geworden. Om 10.15 vertrok Marije met Indy, Sophie, Maurits, Bas, Lot, Valentijn, Victor en Lynn naar de Bloemenstroom. Hier werd samen met licht dementerende bejaarden aan een pizza gewerkt en aan een fruitsalade. Natuurlijk zijn ze samen aan tafel gegaan en hebben heerlijk van hun kookkunsten gesmikkeld en met de ouderen gesproken. De achterblijvers hebben in de gymzaal een fort gebouwd met alle denkbare materialen en hier heerlijk lang  gespeeld, gezwaaid en geklommen. En nu maar genieten van een fijne herfstvakantie!

Nieuws week 7

Wat een geweldige dansvoorstelling in de gymzaal! De dans uit de oertijd zag er fantastisch uit. En wat een fijn publiek. Een extra feestelijke dag voor Sven, hij is woensdag acht jaar geworden. Van harte gefeliciteerd!

De volgende dag stond de uitreiking van de penselen op het programma. In groep vier won Alexander de gouden penseel en Sanna de zilveren penseel. Van harte gefeliciteerd. Ook de winnaars van de fotowedstrijd werden bekend gemaakt. Hanne uit onze groep had er zoveel goed dat zij een van de drie prijswinnaars was.

‘S avonds werd de kijkavond druk bezocht. Wat leuk om te zien hoe de kinderen hun werk, vol trots aan hun ouders lieten zien.

De laatste dag voor de vakantie zijn we naar de bibliotheek geweest. De kinderen hebben een nieuw boek uitgekozen.

Na de herfstvakantie zit iedereen in een nieuw groepje. Dit wordt puzzelen bij binnenkomst.

Inmiddels weten alle kinderen dat juf Vionne na de vakantie de nieuwe kleutergroep gaat starten. We gaan haar in groep vier erg missen. Maar gelukkig blijft ze op school. We wensen haar heel veel plezier en succes. In de herfstvakantie wordt duidelijk wie haar gaat vervangen.

Direct na de vakantie beginnen de wekelijkse tennislessen. Dinsdag 25 oktober is de eerste training en gaan groep 4 en 5 tennissen in de Kennemersporthal. De kinderen moeten deze dag hun sportkleding én sportschoenen meenemen.

Wij wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie.

Groetjes,

juf Christa en juf Vionne

 

Voor Altijd Jong Dansvoorstelling

huiswerk week 41

maandag 10-10 Toets Engels blok 1

dinsdag 11-10 rekenen 6, boekbespreking  van  Stijn ,                    antwoordstrook retour bij GEEN deelname aan onderzoek Wijzer met Geld.

woensdag 12-10 dansvoorstelling 11.00-12.00 in de kerk

donderdag 13-10 taal 6, boekbespreking van Lars, leesmix voor …..

vrijdag 14-10 bakmix voor Indy, Sophie P, Maurits, Bas, Lot, Valentijn, Victor en Lynn

hulp ‘buiten’ de klas

Hulp “buiten” de klas

Extra ondersteuning voor leerlingen wordt zoveel mogelijk in de klas gegeven. Tijdens  het zelfstandig werken of tijdens de zelfstandige verwerking van lessen geeft juf aandacht aan de instructie-tafel. In een klein groepje wordt de stof nog een keer uitgelegd. Het kan gaan om extra uitleg omdat de stof de eerste keer niet meteen beklijfd is, maar het kan ook gaan om uitdagende stof die uitgelegd moet worden. Soms krijgt een leerling extra ondersteuning van een andere juf. Vaak gaat het dan om lezen. Leerlingen die dyslexie hebben of leerlingen waarbij een vermoeden van dyslexie is, moeten vanuit de richtlijnen “Masterplan Dyslexie” minstens twee extra leesmomenten per week krijgen. We houden deze regel ook aan bij een vermoeden van dyscalculie.