,

Nieuws uit de klas 30-9-2016

,

de kinderboekenweek komt eraan

We zijn in groep 4 de liedjes voor de kinderboekenweek al volop aan het oefenen. Daarnaast hebben we het eerste taalblok afgerond met een toets en die is heel goed gemaakt. Dat geldt ook voor het eerste dictee. Top.

Maandag is het zo ver dan start de kinderboekenweek. We gaan een heleboel verschillende activiteiten doen. Onder andere een stamboom maken. Daarvoor hebben de kinderen een vragenblad dat ze thuis gaan invullen.

Omdat het thema “voor altijd jong, opa en oma “is vinden we het leuk als er opa’s en/of oma’s in de klas komen vertellen hoe ze voor altijd jong blijven of hoe het vroeger in hun jeugd was. Als zelf vertellen lastig is, vinden we voorlezen door opa of oma ook fantastisch.

Aan de kinderen vragen we, om een boek mee te nemen dat gaat over leuke, stoere, grappige, sportieve of…. opa’s en oma’s. Ze kunnen daar een stukje uit voorlezen.

Traditiegetrouw vind er een kijkavond/-ochtend plaats en is er weer de boekenverkoop. De kijkavond is donderdag 13 oktober. Er kunnen nog steeds boeken worden ingeleverd voor die verkoop. In het lokaal van groep 8 staan dozen.Dan is ook te zien wie de gouden en zilveren griffels en penselen hebben gewonnen.

Woensdagochtend 12 oktober is er van 11.00 uur tot 12.00 uur een dansvoorstelling in de kerk tegenover de Hartenlustschool. Ouders en grootouders zijn van harte welkom om te komen kijken.
Groep 4 doet een holbewoners dans en de kledingkleur is dan ook bruin / zwart.

We hebben er zin in.

herfst

herfstHerfstbomen van klei met bijna kale takken.

Een nieuwe start in groep 3

We zijn heel goed van start gegaan in onze nieuwe groep 3! Na deze eerste weken hebben de kinderen al heel veel nieuws geleerd. Natuurlijk staat taal en rekenen iedere dag op het programma en ook leren de kinderen al schrijfletters schrijven.

De volgende woorden hebben we geleerd: ik – kim – sim – kip – aap – raak – rem – vis. Daarbij krijgen de volgende letters speciale aandacht: i – p – aa – r – e – v. De kinderen kunnen met deze letters al heel veel andere woorden maken en zijn daar reuze trots op!

Met rekenen verkennen we de getallen tot en met 12, door middel van dobbelstenen, knikkers, onze vingers en de getallenlijn.

In de klas werken we nu rond het thema “beestenboel”. We hebben een thematafel met daarop boeken, knuffels, tijdschriften en spullen over en van dieren. We hebben een kippenren geknutseld en Zoem de Bij is natuurlijk ook van de partij!

De komende weken voor de herfstvakantie staan in het teken van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema “Opa’s en Oma’s: Voor altijd Jong!!!”. Maandag 3 oktober a.s. zullen we deze weken verrassend openen om half 9 op het schoolplein. Komen jullie allemaal kijken en luisteren?

Nieuws t/m 30 september.

Breuken, procenten, verhoudingstabellen en sommen met schaalstokjes. Hier zijn we voornamelijk mee bezig met rekenen. Met taal bespreken we fictie en non-fictie, figuurlijk en letterlijk taalgebruik en behandelen we de bijvoeglijke naamwoorden. De indeling van de aarde en zijn draai om de zon etc komen met aardrijkskunde aan bod. Verder zijn we druk met de Derde Kamer geweest en hebben we gedebatteerd met diverse stellingen. Een stuk staatsinrichting is ook besproken. Ook is de schoolfotograaf langs geweest. Dit is altijd een leuke dag met diverse momenten om op de foto te gaan. We wachten de resultaten vol spanning af! Volgende week komen de studenten van Smart Moves weer naar school. Zij gaan kijken hoe intensief we inmiddels aan het dansen zijn. Ook zullen er hartslagmeters worden uitgedeeld die de kinderen een week om moeten dragen, ook thuis en op sport. Alleen ’s nachts en onder de douche moeten ze af. Deze week kunnen de kinderen nog hun Kinderpostzegelenveloppe vol zien te krijgen. Uiterlijk dinsdag 4-10 moeten ze met de bestelformulieren weer ingeleverd worden.

maandag 3-10  dictee Engels woordjes rechter kolom, start Kinderboeken week.

dinsdag 4-10  ingevulde stamboom mee, boekbespreking Lynn, Kinderpostzegelmap inleveren

woensdag 5-10 Topotoets blok 1, Start Robotica voor Tigo en Victor

donderdag 6-10 rekenblad 5, boekbesspreking Indy

Agenda groep 8 week 6

Maandag 3 oktober 2016

NIO blad meenemen!!!!!

Rapport: Bente

Opening Kinderboekenweek

Nieuwsbericht van Erik

Vragenlijst meenemen van de opa’s en oma’s.

Franse woordjes.

Presentatie Maria.

Dinsdag 4 oktober 2016

Proefwerk aardrijkskunde.

Alle Engelse woordjes leren.

Woensdag 5 oktober 2015.

Envelop met de kinderpostzegels meenemen.

Nio wordt afgenomen.

Donderdag 6 oktober 2016.

Nieuwsbericht van Allard

Vrijdag 7 oktober 2016.

huiswerk rekenen en begrijpend lezen.

De dag van de toegankelijkheid

Dinsdagmiddag kwam Geert in de gymzaal in een rolstoel. Geert vertelde dat hij niet gehandicapt was maar een beperking had. Hij is in september  naar Rio geweest voor de Olympische Spelen. Hij heeft daar meegedaan en een zilveren medaille gewonnen.

Alle kinderen konden deze middag ervaren hoe het was om in een rolstoel te zitten en met een blinddoek om een stukje te sprinten. Dit was heel eng. Je moet op andere mensen vertrouwen. De middag werd afgesloten met een potje rolstoelbasketbal.

Het was een super ervaring voor alle kinderen.

Komende woensdag mogen 5 kinderen van groep 8 samen met andere scholen in de winkelstraat van Bloemendaal ervaren hoe het is om in een rolstoel een winkel binnen te komen of geblinddoekt.