Wordcloud

Groep 5

Nieuws uit de klas

Fijne Feestdagen

Oktober en november

Nieuws week 44 en 45

Nieuws uit de klas 17-10-2016

De herfstvakantie is begonnen en dat merk je meteen aan het weer. Wat een water is er alweer uit de lucht gevallen vannacht. Wel de ideale manier om lekker tot rust te komen.

De afgelopen weken stonden in het teken van de Kinderboekenweek. Er is gelezen, gedanst, geschreven, gelachen en geluisterd. Opa’s, oma’s, vaders, moeders, juffen, kinderen, we hebben met elkaar gezorgd voor een heerlijke periode met veel leesplezier op school.

De vakantie hebben we ingeluid met een heerlijk dagje op manege Kennermergaarde. Wat was het leuk om te zien hoe kinderen (en ook een aantal ouders) hun angst overwonnen en steeds dichter bij de paarden kwamen. Zelf draven door de bak leek een peulenschil. Mij niet gezien dat ik op een paard ga zitten, maar daarom extra trots op die kanjers van 5.

Na de vakantie niet vergeten dat we op dinsdag gaan tennissen. Laat uw kind al in sportkleding komen, dat scheelt in de tijd. We zijn de hele middag aan het tennissen, dus houdt u er rekening mee dat we iets na 3e op school terug kunnen zijn.

Ik wens iedereen vanachter mijn computer een hele fijne herfstvakantie.

Groet juf Pauline

Nieuws uit de klas 30-9-2016

Nieuws uit de klas 15-9

Wat was het heet deze week. Hoe heerlijk de zon ook is, als je aan het werk bent, dan ben je hem liever kwijt dan rijk. Gelukkig hebben we een soort van tropenrooster weten aan te houden. Dinsdagmiddag hebben we heerlijk genoten van een watergevecht en donderdagmiddag zijn we gaan uitpuffen in de schaduw van het bos.

Vanaf morgen schijnt de temperatuur weer te dalen, maar dat betekent dat het werktempo wel flink omhoog moet. We hebben dan ons eerste toets van rekenen.

Deze week zijn we bezig geweest met de Roald Dahl week en volgende week gaan we daar nog even mee door. Het is zo’n leuk onderwerp en het is zonde om daar nu al mee te stoppen. Juf Nadia heeft mooie schildpadden gemaakt van wasco nav het boek Ieorg Idur. Ook zijn we begonnen met het lezen van de GVR. Hier omheen zullen ook nog wat leuke activiteiten gepland worden.

Woensdag 21 september wordt er bij het atletiekveld van Pim Mulier een sprintwedstrijd georganiseerd. Tot maandag kunnen de kinderen zich bij mij opgeven om mee te doen. Ties, Jelle en Huub gaan de strijd sowieso al aan met elkaar. Het begint om 15:00 uur en zal zeker wel 2 uur duren. De sprint zelf niet, maar wel de hele activiteit inclusief prijsuitreiking.

Ik wens iedereen nog een zonnige middag!

Groet juf Pauline

 

Nieuws uit de klas 9-9

De eerste 2 weken zitten erop. We zijn gestart, het begin van groep is een feit.

We zijn meteen van start gegaan met enkele feestjes. Jesse, Linde, Jelle en Taeke hebben hun 8e verjaardag gevierd. Nogmaals gefeliciteerd!

Op maandag en dinsdag is er een nieuwe juf bij ons, juf Nadia. Zij studeert aan de Pabo en zit in het laatste jaar. Voor haar afstudeerstage heeft ze onze groep 5 gekozen. Wat een geluk zo’n extra juf in de klas. Dit biedt veel ruimte voor individuele hulp en natuurlijk nog meer gezelligheid.

Vorige week vrijdag heb ik een aantal van jullie gezien op de picknick. Helaas moesten we vanwege het weer iets eerder stoppen, maar tot die tijd heb ik in elk geval genoten. Ik vind het prachtig om ouders en kinderen gezellig samen te zien eten, spelen en vooral lachen.

Volgende week starten we op maandag met de Roald Dahl week. Vanwege de verjaardag van de beroemde kinderboekenschrijver is er elk jaar speciaal een lespakket samengesteld voor de basisschool. Het boek de GVR staat centraal.

Op donderdag hebben we samen met groep 5 het kunstmenu. We gaan een drama activiteit doen waarbij het oplossen van problemen centraal zal staan. Met veel humor en beweging leren de kinderen omgaan met conflictsituaties.

Dinsdag 20 september komt de schoolfotograaf. Dus die dag extra goed de tanden poetsen!

Later meer nieuws,

groet juf Pauline

Activiteiten in en rond de klas

De maand januari en februari

 

zo. 8-1 Julius jarig

za. 14-1  Thomas jarig

za. 21-1 Juf Jarig

ma 23-1 Start Citotoetsen

do. 26-1 Boekbespreking Taeke

do. 2-2  Boekbespreking Jelle

do. 9-2 Boekbespreking Inge

di. 14-2 Boekbespreking Tom

do. 16- 2 Béla jarig

ma 20-2 t/m zo 26-2 Voorjaarsvakantie

LET OP!!! Maandag 27 februari Studiedag!!!!