,

Nieuwsbrief 23 september 2016

De opkomst bij de informatieavond was goed – fijn dat u er was. We herhalen nog even dat alle oudste kleuters een 23-rings multomap moeten meenemen. En denkt u nog even aan de foto van uw zoon of dochter voor ons “Dit ben ik” project en aan het retourneren van het formulier met telefoon- en noodnummers? En wilt u verifiëren of uw e-mailadres bekend is bij de klassenouders? Zie hiervoor het gele formulier dat op het prikbord in de gang hangt. De klassenouders zijn: Marieke (Arnold), Annetje (Olli) en Nanda (Ruben). De bibliotheekouders zijn Maryam (Younis) en Fleur (Thijs). De luizenouders zijn Hester en Thijs (Milou). Deze vacatures waren heel snel ingevuld, dank daarvoor.

We hebben deze twee weken hard gewerkt aan ons thema. Heeft u al de prachtige “Dit ben ik” knutsels in de klas zien hangen? Binnenkort komen daar ook de “Dit ben ik” interviews bij, samen met de ingeleverde foto. Hoewel de herfst nu toch echt begonnen is, zijn wij er in de klas nog niet mee bezig. Wel leerden we een spannend liedje over een spin: Rin, tin, tin daar loopt een dikke spin, rep, tep, tep hij maakt een heel groot web…..

Maandag 3 oktober openen wij (ietsje vroeger.. ) op de Bornwaterschool de Kinderboekenweek. Dat gebeurt op het plein, om half negen. De dan komende twee weken praten we over boeken, over voorlezen, over de bibliotheek en wat je daar allemaal kunt doen, en we gaan werken over opa’s en oma’s! Het thema dit jaar is namelijk: “Voor altijd jong”. Wat we precies gaan doen, hoort u nog, maar het is fijn om alvast het volgende te weten:

  • woensdag 12 oktober is er van 11 tot 12 uur een dansvoorstelling van alle Bornwaterkinderen in de kerk aan de Vijverweg. U bent van harte welkom;
  • donderdag 13 oktober is de kijkavond op school van half 7 tot half 8;
  • en vrijdag 14 oktober gaan we wandelen in Elswout met de kinderen en hun opa’s en oma’s! Over deze wandeling krijgt u binnenkort bericht van de klassenouders.

Ids vierde zijn vijfde verjaardag en zit ook alweer in de club van vijf. Nog van harte gefeliciteerd.

Goed weekeinde,

Juf Saskia, juf Vera en juf Janke

,

Nieuwsbrief 08 september 2016

In alle vroegte was er vorige week op maandag een draaiorgel op het plein. Zo werd het nieuwe schooljaar ingeluid. En op deze eerste schooldag kreeg Loïs een zusje: Tosca Nina. Van harte gefeliciteerd!

De groep ziet er anders uit, dus de kinderen moeten wel even wennen. Twee kleuterklassen bij elkaar, de oudste kleuters zijn nu echt verhuisd naar groep 3, de middelste kleuters zijn oudsten geworden, de jongsten eerstegroepers, en er zijn nieuwe leerlingen in de klas: Morris, Arnold, Olli, Rijk en Jim. Van harte welkom jongens, we wensen jullie een fijne en leerzame tijd op de Bornwaterschool. Ook verwelkomen we juf Vera, die bij ons stage loopt op maandag en op dinsdag.

We vierden de vijfde verjaardag van Milou en Tessel: nog van harte gefeliciteerd meisjes! Ieder oudste kind heeft een maatje in groep 1. Zij bieden hulp aan hun jongere maatje als dat nodig is.

De eerste weken stonden vooral in het teken van afspraken van allerlei aard: hoe gaan we met elkaar om, hoe ruim ik mijn speelgoed op, wat zijn de regels in de kring, hoe moet ik zelfstandig werken en hoe draag ik mijn stoel?

We leerden al drie liedjes. “Dag school, dag school, daar ben ik weer”, “Samen fietsen, samen hollen, samen in de zandbak rollen, jij en ik en ik en jij, samen zijn wij blij en “Een spinnetje , een spinnetje zocht een klein vriendinnetje”.

De komende weken werken we aan ons eerste project: “DIT BEN IK”. Daartoe ontvangen we graag een foto van uw zoon of dochter. Zoal u weet, is er vanavond om kwart voor acht een informatie-avond. We stellen het zeer op prijs als u komt.

We gaan er een mooi jaar van maken.

Juf Saskia, juf Vera en juf Janke