Nieuws week 7

Wat een geweldige dansvoorstelling in de gymzaal! De dans uit de oertijd zag er fantastisch uit. En wat een fijn publiek. Een extra feestelijke dag voor Sven, hij is woensdag acht jaar geworden. Van harte gefeliciteerd!

De volgende dag stond de uitreiking van de penselen op het programma. In groep vier won Alexander de gouden penseel en Sanna de zilveren penseel. Van harte gefeliciteerd. Ook de winnaars van de fotowedstrijd werden bekend gemaakt. Hanne uit onze groep had er zoveel goed dat zij een van de drie prijswinnaars was.

‘S avonds werd de kijkavond druk bezocht. Wat leuk om te zien hoe de kinderen hun werk, vol trots aan hun ouders lieten zien.

De laatste dag voor de vakantie zijn we naar de bibliotheek geweest. De kinderen hebben een nieuw boek uitgekozen.

Na de herfstvakantie zit iedereen in een nieuw groepje. Dit wordt puzzelen bij binnenkomst.

Inmiddels weten alle kinderen dat juf Vionne na de vakantie de nieuwe kleutergroep gaat starten. We gaan haar in groep vier erg missen. Maar gelukkig blijft ze op school. We wensen haar heel veel plezier en succes. In de herfstvakantie wordt duidelijk wie haar gaat vervangen.

Direct na de vakantie beginnen de wekelijkse tennislessen. Dinsdag 25 oktober is de eerste training en gaan groep 4 en 5 tennissen in de Kennemersporthal. De kinderen moeten deze dag hun sportkleding én sportschoenen meenemen.

Wij wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie.

Groetjes,

juf Christa en juf Vionne

 

,

de kinderboekenweek komt eraan

We zijn in groep 4 de liedjes voor de kinderboekenweek al volop aan het oefenen. Daarnaast hebben we het eerste taalblok afgerond met een toets en die is heel goed gemaakt. Dat geldt ook voor het eerste dictee. Top.

Maandag is het zo ver dan start de kinderboekenweek. We gaan een heleboel verschillende activiteiten doen. Onder andere een stamboom maken. Daarvoor hebben de kinderen een vragenblad dat ze thuis gaan invullen.

Omdat het thema “voor altijd jong, opa en oma “is vinden we het leuk als er opa’s en/of oma’s in de klas komen vertellen hoe ze voor altijd jong blijven of hoe het vroeger in hun jeugd was. Als zelf vertellen lastig is, vinden we voorlezen door opa of oma ook fantastisch.

Aan de kinderen vragen we, om een boek mee te nemen dat gaat over leuke, stoere, grappige, sportieve of…. opa’s en oma’s. Ze kunnen daar een stukje uit voorlezen.

Traditiegetrouw vind er een kijkavond/-ochtend plaats en is er weer de boekenverkoop. De kijkavond is donderdag 13 oktober. Er kunnen nog steeds boeken worden ingeleverd voor die verkoop. In het lokaal van groep 8 staan dozen.Dan is ook te zien wie de gouden en zilveren griffels en penselen hebben gewonnen.

Woensdagochtend 12 oktober is er van 11.00 uur tot 12.00 uur een dansvoorstelling in de kerk tegenover de Hartenlustschool. Ouders en grootouders zijn van harte welkom om te komen kijken.
Groep 4 doet een holbewoners dans en de kledingkleur is dan ook bruin / zwart.

We hebben er zin in.

,

groep 4 week 3 en 4

Met deze warme dagen was het waterfeest dinsdagmiddag en bos plezier op donderdagmiddag echt nodig om het vol te houden op school. Nu, vrijdag is de warmte voorbij en gaan we weer met ons gewone schoolprogramma verder.
Inmiddels zijn de kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Na de behandelingen en het kammen thuis hopen we er volgende week woensdag, bij de volgende controle, vanaf te zijn.

Aanstaande dinsdag 20 september komt de schoolfotograaf.

Woensdagmiddag kunnen de kinderen meedoen met de atletiekwedstrijd. Er is veel belangstelling in groep 4, maar een heleboel kinderen weten nog niet of ze mee mogen doen. Uiterlijk maandag willen we het weten, dan gaat juf Nanda de aanmeldingen doen.

Juf Vionne en Juf Christa