nieuwe week groep 6 en Kinderboekenweek

Beste ouders,
Bij deze een korte terugblik op de afgelopen week met de gezellige groep.
We hebben vandaag tijdens HVO- tijd stil gestaan bij wat pesten is. Hoe kunnen we elkaar helpen om een veilige plek te zijn voor iedereen.
Er zijn zoveel wijze kinderen in deze groep! Geweldig dat iedereen meedacht en betrokkenheid toonde.
In groep 6 sta ik vaak stil bij het groepsproces met de groep. Je veilig voelen en jezelf zijn blijft daarbij het belangrijkste uitgangspunt.
Deze week ben ik gestart met een kei en een kikker uit te delen samen met de kinderen tijdens het terugblikken op de dag. Aan het kind dat keihard heeft gewerkt werd de kei gegeven. Die bleef de volgende dagen op tafel liggen. De kikker staat voor behulpzaam zijn en opkomen voor een ander. Vraag maar eens na wie de kikkers en kei waren thuis!
Op maandag gaf juf Kerensa een les over wat er nu aan zout en suiker allemaal in ons verpakte eten zit. In groepjes/tweetallen kregen de kinderen na de uitleg de opdracht om precies te meten met halve grammen en 4 grammen hoeveel zout en suiker er bijvoorbeeld zitten in een Big Mac of Pizza. Dat was niet gering! As weken zullen we vaker stilstaan bij wat we eten en drinken en wat we als verstandigere keus zouden kunnen nemen.  Het signaaldictee beloofde super goede resultaten voor de vrijdag!
Dinsdag was de schoolfotograaf op school en juf Vionne gaf weer gezellig les en natuurlijk was er een gymles van meester Michiel.
Woensdag hadden we de boekbespreking van Roef. Hij koos voor een leuk boek uit de Dolfje Weerwolfje serie.  Het presenteren ging hem goed af en helemaal uit het hoofd! Floortje vierde haar verjaardag en we hadden Cornetto bal tijdens de gymles.
Op donderdag hadden we een vol programma met Engels, Aardrijkskunde. In de middag maakten we iets moois van onze herfstbladeren en takken. Het huiswerk had bijna iedereen meegenomen, helpen jullie de kinderen hier nog even mee??? Elke donderdag maakwerk, taal en rekenen 1 blz. Sommige kinderen nemen liever het werk van Nieuwsbegrip mee naar huis, dan hebben ze alle rust om het goed te maken, dat vind ik prima, ze mogen het dan na het weekend bij mij inleveren.  De tafeltoetsen gaan goed, iedereen oefent volgens mij vlijtig om goede resultaten te halen.
Vrijdag maken we veel werk af en hebben we schrijfles in het nieuwe schrift. Het controledictee was prima in orde, het zit weer in de tassen als het goed is. In de middag waren de juffen van HVO en GVO er weer om les te geven.
Volgende week:
maandag Thijsse’s hof bezoek start 13.45 uur, moeder Tessa en moeder Selmar juf Kerensa en ikzelf hebben een groepje kids.
dinsdag juf Vionne en gymles
woensdag gymles Max jarig
donderdag
vrijdag HVO/GVO
Voor de Kinderboekenweek heb ik de volgende verzoekjes:
Onze opening is maandag 3 oktober op het schoolplein met de hele school onder leiding van de Voor Altijd Jong Band!!
Iedereen welkom om dit spektakel mee te maken, we starten om 8.30 uur.
We maken met de hele school een dansvoorstelling in de Kerk vlak naast de school. Uitvoering is voor alle ouders/grootouders op woensdag 12 oktober van 11-12.00 uur
Groep 6 gaat dansen in de toekomst, dus graag op maandag 3 oktobermeegeven kleding in het wit, met glitteraccenten in het zilver!!
Plus….
De kinderen moeten allemaal hun dierbaarste boek gekaft meenemen naar school. ( het moet echt onzichtbaar blijven welk boek het is! )
en
een plastic vaas, schaaltje, bakje, fles voorzien van naam, voor een leuke crea-activiteit.
Donderdag 13 oktober is de Kijkavond van de Kinderboekenweek van18.30 -19.30 uur Tijdens de Kijkavond kunnen alle ouders en grootouders het werk in de groepen bewonderen en ook tweedehands-boeken kopen bij de kinderen uit groep 8.
Dan hangen zoals gebruikelijk in de hal de winnaars van de gouden en zilveren griffels en penselen weer te pronken. Die uitreiking doen we die middag in de speelzaal met de hele school samen.
Het zou geweldig zijn als er opa’s of oma’s zijn die graag willen voorlezen aan groep 6, in hang een lijstje op bij de ingang van de klas!
We gaan er weer een echt feest van maken met elkaar.
Nu eerst weer genieten van een prachtig weekend.
Grt Esther

terugblik en programma

Beste ouders,
 wp_20160915_14_21_06_pro wp_20160915_14_24_08_pro wp_20160915_14_24_22_pro wp_20160915_14_26_01_pro wp_20160915_14_26_03_pro wp_20160915_14_26_16_pro wp_20160915_14_26_18_pro wp_20160915_14_26_20_pro wp_20160915_14_35_49_pro wp_20160915_14_56_07_pro wp_20160915_14_56_10_pro
Groeten uit groep 6.
We hadden een warme maar toch zeer productieve week met elkaar.
De twee nieuwe kinderen in de groep zijn al helemaal opgenomen en er wordt heel hard gelachen, gekletst maar ook gewerkt!
Vandaag een goede eerste rekentoets van blok 1 afgenomen, nog een aantal kinderen maakt maandag de rest van de sommen af en dan kunnen de resultaten thuis verteld worden. Arme Tijl hij kwam al dubbelgevouwen binnenwandelen vanochtend en moest eigenlijk als na een paar minuten weer terug naar huis. Veel beterschap!
Op maandag kregen de kinderen een lastige Engelse les van juf Kerensa. Maar ze deden goed mee en wisten toch meer dan ze dachten!
Het gaat in ons thema over het beschrijven van mensen, we leren de kleuren en kledingstukken en ook hoe iemand eruit ziet.
Binnenkort geef ik de eerste Engelse dictee woorden mee aan de kinderen.
Dinsdag gaf juf Vionne weer les en tijdens de rekenles gingen ze op pad door een pretpark, altijd leuk! In de middag genoten de kinderen van een verkoelend waterballet.
Woensdag hadden we gym en werd er goed gewerkt aan teambuilding, Arvid had dat prima verwoord toen het even niet zo lekker in zijn groepje liep. Geen theekransjes tijd maar teamwork!!! Aan het begin van de ochtend hield de juf haar presentatie over de provincie Noord- Holland. Daniël had een prachtig woordweb gemaakt met allerlei supertips!!!
Donderdag gingen we in de middag het bos in met groep 4 en 5, kan nu nog even aan het begin even ontladen en genieten van het zachte weer. Zeker na een tweede tafeltoets had groep 6 dit zeker verdiend. Het huiswerk was bijna bij iedereen op orde dus chapeau!!
Voor volgende week:
maandag signaaldictee over blok 1 dit is een oefendictee en de eerste boekbespreking van Roef
dinsdag juf Vionne, gym en de schoolfotograaf
woensdag gym, Floortje jarig, luizencontrole
donderdag echte dictee en huiswerk taal en rekenen
vrijdag HVO en GVO
Voor de planning:
maandag 26 september eerste keer Thijsse’s hof
juf Kerensa en ik zijn met twee man, dus als er naast Suzanne ( moeder Selmar ) nog 1 of 2 ouders meewillen, hoor ik dat graag!
Voor de Kinderboekenweek zou ik graag willen dat alle kinderen hun dierbaarste boek mee naar school nemen, maar dan gekaft, zodat de voorkant verstopt blijft!!  Daarnaast hebben de kinderen voor de knutselles een plastic schaal, fles of vaas nodig (geen 1,5 liter flessen! )
Mochten jullie thuis nog leuke ouder versjesboeken of andere schoolboeken hebben dan zijn die meer dan welkom!.
Fijn weekend
Esther

Beste ouders, verzorgers,

Aan het begin van groep 6 worden alle tafels weer herhaald door.

Als huiswerk krijgen de kinderen het instuderen van de tafels van vermenigvuldigen op.

De deeltafelsommen zullen daarna aan bod komen in de klas, dus oefenen blijft heel nuttig!

De tafeltoetsen worden op donderdag afgenomen.

De eerste toets van de tafels van 1 en 2 staat gepland voor donderdag 8 september.

Op het prikbord buiten de klas staan de andere data al vermeld.

In hun agenda’s schrijven de kinderen dit huiswerk ook op.

Tip van de juf:

Blijf lekker thuis oefenen op een vast moment van de dag!

Succes