Sponsorschaatsen

Levert iedereen deze week het sponsorgeld in voor Stichting Hulphond?

huiswerk week 27 februari 2017

Maandag 27 februari

studiedag

Dinsdag 28 februari

dictee

 

Woensdag 1 maart

naar de film.

alle kinderen moeten op de fiets naar school komen

Donderdag 2 maart

boekbespreking Babs

huiswerk Frans leren kolom 1 en 2 , van hoofdstuk 3

Vrijdag 3 maart

boekbespreking Liedewij

, ,

nieuws t/m week 3

Het nieuwe jaar is weer begonnen met wat kleine veranderingen: juf Pauline werkt op maandag in de groep en juf Annika is als stagiaire bij ons gestart. Zij werkt op dinsdag en woensdag in de groep als 4e jaars student. We wensen haar veel plezier en succes toe bij ons. Wat ook nieuw is is het werken met een weektaak. Dit is een overzicht van wat er in een week door het kind gedaan kan worden als extra werk naast de reguliere vakken. Drie vakken zijn verplicht en verder is er een vrije keuze. De kinderen houden bij wat ze gedaan hebben en wanneer. Ze schatten van te voren in aan hoeveel onderdelen ze denken te kunnen werken. Op deze manier leren kinderen plannen en komen ze toe aan activiteiten die hun interesses hebben. Zo wordt er aan projecten gewerkt, presentaties voorbereid, samengewerkt met kinderen uit groep 3 en 4 en verhalen geschreven. Ook het lezen in een Engels boek, zag ik vandaag! Nieuw is ook het vak Frans. Hier zijn we ook mee gestart. We hebben gekeken naar de woorden die we van het Frans hebben geleend. Dat blijken er heel wat te zijn. Tijdens de les maken de kinderen aantekeningen, oefenen ze de uitspraak, zijn we met leesvaardigheid bezig en woordenschat vergroting. Af en toe komt er ook een lied voorbij, zoals vandaag “Comment ca va?”. Volgende week dinsdag, 24-1 gaan we starten met het afnemen van de Cito onderdelen.

huiswerk week 51

maandag 19-12   laatste dag juf Marit, toneelspullen mee

dinsdag 20-12     taalblad voltooid deelwoorden

woensdag 21- 12 topotoets blok 3kerstman-met-rendier-20475

donderdag 22-12 afscheid van juf Fien,   ’s Middags vrij, ’s Avonds kerstdiner: 17:00  hapjes in de klas brengen

17:15 kerstzang door de               kinderen

17:30 kerstdiner in de klas

18.30 kinderenen spullen  ophalen

vrijdag: 23-4  Toneeluitvoering:   De nieuwe kerstster

, ,

nieuws t/m week 50

Sinterklaas is weer voorbij. We hebben een hele gezellige dag gehad met de pieten, Sint en de surprises. Er waren dit jaar wel hele mooie surprises en gedichten gemaakt. Na het ontvangst van Sint op het plein en in de gymzaal hebben we in de klas de surprises uitgepakt20161205_085146-kopie en de cadeautjes gezocht. ’s Middags hebben we wel 3 keer het schuilnamen-spel gespeeld en nog even een frisse neus gehaald. Verder zijn we bijna elke dag druk aan het oefenen met onze kerstmusical. Deze gaat vrijdag 23-12 opgevoerd worden voor de andere groepen. Samen met groep 3 improviseren we de 6 scenes aan elkaar. Het verhaal is gebaseerd op het meisje met de zwavelstokjes. Afgelopen maandag is juf Marit met de groep naar de Dorpskerk in Bloemendaal geweest. De moeder van Victor en de vader van Celine gingen als begeleiding mee.

image2

We kregen een rondleiding van de koster. Hij vertelde over de geschiedenis van de kerk, bekeken we het fraaie glas in lood en leerden we over de verschillende stenen met teksten die in en rond de kerk te vinden zijn. Een leerzame les, dit keer zonder geschiedenisboek.                                                image1image3

Huiswerk week 13

Maandag 28 november 2016

Sarah nieuwsbericht

Franse woordjes leren.

Engelse woordjes leren t/m last year.

Juliette presentatie Nepal en de Himalaya.

Dinsdag 29 november 2016

Huiswerk taal

Woensdag 29 november  2016

Donderdag 1 december 2016

geschiedenismapje mee:Quirijn,

Daan E. Dido,

Erik

Vrijdag 2 december 2016

huiswerk rekenen en begrijpend lezen

 

 

huiswerk week 47

dinsdag 22-11 rekenblad 10, boekbespreking Sophie. Maurits is jarig.

donderdag 24-11 Ontleedblad 10

vrijdag 25-11 Afsluiting Smart Moves

huiswerk week 12

Maandag 21 november 2016

Nieuwsbericht Thijs.

Babs voorlezen.

Rani presentatie India.

Rapportavond.

Dinsdag 22 november 2016

Emma voorlezen.

Huiswerk taal.

Proefwerk Engels en Engelse woordjes.

Rapportavond.

Woensdag 23 november 2016

Robin jarig.

Carmen voorlezen.

Proefwerk Aardrijkskunde.

Donderdag 24 november 2016

Thijs en Vera lezen voor

Vrijdag 25 november 2016

Smart Moves komt voor de eindmeting.

Liedewij leest voor

wc-rolletje nmeenemen.

 

 

dscn1305 dscn1304 De duurloopdscn1303 dscn1302

, ,

laatste nieuws

De donkere dagen komen er weer aan. Vanavond is er een Halloween feestje, georganiseerd door Bente en Veere. Vanmiddag hebben we dan ook met de tekenles getekend : een spook in de slaapkamer met oost-indische inkt. Verleden week hadden ze al verschillende texturen geoefend.

De eerste lampions staan weer op de vensterbank.

Meester Daan heeft met computers les gegeven over Media wijsheid en ook hebben ze geoefend in debatteren n.a.v. verschillende stellingen.

Op de site staan ook foto’s over de duurloop, een bezoek aan het Mendel en het bezoek van twee machinisten , die alles vertelden over de gevaren op en rond het spoor.

Verder zijn we keihard aan het doorwerken en a.s. maandag starten we met de Drempeltoets. Dinsdag gaan we daar mee door. Donderdag zijn de kinderen vrij i.v.m. studiedag en vrijdag komen ze weer uitgerust terug op school.

 

Fijn weekeinde!